TAMPLARIE PVC
Tamplarie
PVC
 

Deschideri

Geam fix - contine doar rama si geam termopan (fara feronerie)

Geam cu deschidere în plan orizontal - denumita si deschidere normală (simpla) sau batanta - var. 1

Geam cu deschidere în plan vertical - denumita si deschidere oscilanta sau foarfeca, si poate avea balamalele in partea inferioara sau superioara. - var. 2

Geam cu deschidere dubla - denumita si oscilobatanta (combina deschiderea batanta si cea oscilanta intr-un singur ochi de geam). - var. 3

               Tamplaria din PVC = profil + geam termopan + feronerie

COROMA va propune o serie completa de ferestre si usi de balcon din PVC.

PROFILUL PVC

Pentru constructiile civile se recomanda folosirea profilelor din PVC, care au un coeficient de transfer termic variind intre 1.4 W/m2k - 1.1 W/m2k. Acest coeficient variaza in functie de numarul de camere si grosimea profilului. Cu cat acestea sunt mai mari, cu atat transferul termic este mai mic.

Caracteristicile profilelor PVC :


  • izolare termica si fonica foarte buna
  • fiabilitate deosebita
  • rezistenta la agenti de coroziune
  • sunt realizate din materiale nepoluante si reciclabile
  • se intretin foarte usor
  • rezistenta la variatii mari de temperatura
  • pret de fabricatie foarte mic in raport cu profile produse din alte tipuri de materiale

Geam termoizolant

Geamul termoizolant reprezinta un ansamblu format din doua foi de sticla, între care exista un mediu gazos (aer sau argon), etansate (sigilate) perfect. Principiul de alcatuire poate fi rezumat asfel: doua foi de sticla situate la o distanta cuantificata în milimetri, separate de un cadru din bagheta-distantier de aluminiu, etanseizate; se formeaza astfel o unitate compacta cu rolul de a reduce transferul termic si fonic.

O foaie de sticla simpla, cu grosimea de 4 mm transfera 90% din caldura - o pierdere foarte mare, Factorul U are valoarea 5,4 W/m2K. Un geam termoizolant, alcatuit din doua foi de sticla, din care una simpla, iar cealalta cu depunere low-e (low emisivity), are Factorul U cu valoarea 1,3 W/m2K.

Feroneria

Feroneria provenita de la firme germane si pot fi alese diferite tipuri de deschidere.